Beste cocktails om te drinken op een europese

Er zijn minder dingen die meer voldoening geven dan je bril op te zetten en te genieten van een paar fooien met vrienden. Maar om te drinken als een echte local, helpt het altijd om de regels en gewoontes te leren in het land waar je woont.

Dus hef je glazen terwijl we de meest vreemde gewoontes voor het drinken in Europa verkennen die je zullen helpen om je te mengen in de volgende keer dat je aan de bar komt.

Bodems omhoog!

Ook de beste gerechten in Europa leren kennen.

Mimosa in Frankrijk

Mimosa is een klassieke ontbijtcocktail die een eenvoudige ochtendmaaltijd verandert in een decadente gebeurtenis. De cocktail wordt gemaakt met vers geperst sinaasappelsap en Champagne of een droge mousserende wijn. Grand Marnier of bitters kunnen ook worden toegevoegd om de smaken nog verder te verhogen.

Voor de bereiding wordt het sinaasappelsap in een champagneglas gegoten en vervolgens overgoten met Champagne of mousserende wijn. Men gelooft dat de beroemde directeur Alfred Hitchcock de Mimosa in de jaren veertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten introduceerde als brunchnietje.

De cocktail is vernoemd naar een Australische bloem die in Europa werd geïntroduceerd door Captain Cook, en de eerste Mimosa werd vermoedelijk geserveerd in Parijs in 1925 door Frank Meier, die de hoofdbarman van The Ritz was in die tijd.

Ingrediënten

 • 7,5 cl (75 ml) (2,5 oz) Champagne
 • 7,5 cl (7,5) (2,5 oz) sinaasappelsap, vers

Voorbereiding

 1. Giet eerst het sinaasappelsap in een fluit en daarna de Champagne.
 2. Voorzichtig roeren en opdienen.

Negroni in Italië

Negroni is een cocktail gemaakt met gelijke delen gin, zoete vermout en Campari. Hoewel de oorsprong onduidelijk is, wordt aangenomen dat deze cocktail in 1919 in Florence werd uitgevonden door graaf Camillo Negroni, die zijn favoriete drankje – de Americano – wilde verbeteren door soda te vervangen door gin.

De cocktail was zo populair dat de graaf zijn kant-en-klare versie begon te produceren in een distilleerderij. Door zijn bitterheid wordt Negroni beschouwd als een apéritief, en het wordt meestal geserveerd op de rotsen in een ouderwets glas met een sinaasappelwielgarnituur.

Ingrediënten

 • 3 cl (30 ml) (1 oz) gin
 • 3 cl (30 ml) (1 oz) Campari
 • 3 cl (30 ml) (1 oz) zoete rode vermout
 • GARNEER
 • een halve sinaasappelschijf

Voorbereiding

 1. Voeg alle ingrediënten toe aan een ouderwets glas, voeg dan het ijs toe en roer.
 2. Garneer met een halve sinaasappelschijf en serveer.

Tinto de Verano in Spanje

Net als Sangria is Tinto de Verano een koude cocktail op basis van wijn die afkomstig is uit Spanje. Het kan worden vertaald als Rode Wijn van de Zomer, dus het is geen verrassing dat het vooral in de zomer wordt geconsumeerd als een verfrissend drankje dat thuis kan worden gemaakt of in de supermarkten kan worden gekocht, waar het vaak gemakkelijk verkrijgbaar is.

Tinto de Verano wordt gemaakt met gelijke delen rode wijn en gaseosa, wat een algemene term is voor frisdranken en koolzuurhoudende dranken met een milde smaak. De drank wordt traditioneel gemengd met een licht gezoete limonade genaamd La Casera, maar het kan worden vervangen door Sprite of 7-Up in combinatie met sprankelend water.

Ingrediënten

 • deel rode tafelwijn
 • deel frisdrank met citroensmaak citroenwiel, voor garnering, optioneel

Voorbereiding

 1. Voeg alle ingrediënten toe aan een high-ball glas gevuld met ijs en roer.
 2. Garneer met een citroenschijfje, indien gewenst, en serveer.
Sorry no related post found