Traditionele gerechten die je moet proberen in Europa Restaurants

Ontdek de beste gerechten die in Europese restaurants heersen. Elk van hen is uniek voor zijn regio. Probeer ze allemaal, echt waar!

Goulash in Hongarije

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van goulash gehoord als je het niet geprobeerd hebt, maar als je zelfs maar in de buurt van (het zijn van) Hongarije komt, moet je dit gerecht proeven als het op de traditionele Hongaarse manier wordt bereid.

Lees: het ultieme comfort voedsel. De hartige Hongaren eten al eeuwenlang goulash. Het is meestal een dikke stoofpot (of soms een soep) met vlees en groenten, gekruid met paprika. Het wordt het best geserveerd in een broodschaal en met een biertje.

Pierogi in Polen

Populair in veel Oost-Europese landen, Pierogi zijn knoedels gemaakt van deeg meestal gevuld met aardappelen, gemalen vlees, zuurkool, kaas of fruit. Om het gerecht compleet te maken, kunnen ze bedekt worden met boter, zure room of gebakken ui – hoe kan je dat weerstaan?

Ze zijn er in honderden soorten, maar meestal worden ze gebakken of gebakken in boter met uien – en bijna altijd geserveerd met zuurkool!

Ze kunnen vegetarisch zijn (in Polen betekent dat aardappels) of met gemalen vlees. Hele restaurants zijn gewijd aan pierogi!

Köttbullar in Zweden

Zweedse gehaktballen zijn serieus populair gemaakt door IKEA, maar we denken dat ze nog steeds niet de eer krijgen die ze verdienen. Gemaakt met room en paneermeel gedrenkt in melk, zijn ze super mals en worden ze traditioneel geserveerd met jus, gekookte aardappelen, linzenbessenjam en soms vers ingemaakte komkommer. Breng ons zo snel mogelijk naar Zweden!

Crêpes in Frankrijk

Behalve stokbrood, is er niets zo Frans als een crêpe-avoury of een snoepje.

De beste crêpes zijn de eenvoudigste en zijn in heel Frankrijk te vinden – wij houden van de crêpes met Nutella aan de binnenkant!

Moussaka in Griekenland

Dit gerecht, dat gebruikelijk is in het oostelijke Middellandse-Zeegebied, het Midden-Oosten en Balkana, is gebouwd op aardappelen of aubergines, gelaagd met gemalen vlees en een tomaten- of beukenhouten saus, soms bedekt met kaas en dan gebakken in de oven.

Deffo is een van de voedingsmiddelen die je in Europa moet eten.

De beste snoepjes om te proberen in Erope
Europa Best Sweets

De Europese snoepjes zijn net zo gevarieerd en divers als de culturen waar ze vandaan komen. U vindt er snoep Read more